Vesipelastus

VEPE eli koirien vesipelastus on laji, jossa vaaditaan koiralta hyvää fyysistä ja psyykkistä kanttia ja hyvää uimataitoa. Lajin tarkoituksena on ohjata koiraa toimimaan vedessä. Harjoiteltavia asioita Vepessä ovat hyppy veneestä, hukkuvan pelastaminen, veneen hinaaminen rantaan ja köyden ja esineen vienti veneeseen, jossa on vieras henkilö. 

Yhteystiedot

Vesipelastus-jaos


Koulutukset

Jaos järjestää jäsenilleen vesipelastusharrastukseen liittyviä koulutus- ja valmennustilaisuuksia. Vepe -jaos voi järjestää säännöllisen treenikauden lisäksi koulutustilaisuuksia ja lajiin tutustumispäiviä vesipelastuskokeisiin tähtääville sekä vesipelastustoiminnasta kiinnostuneille harrastajille. Vepe -jaoksen aktiivinen treenikausi on touko - syyskuu. Kuhunkin treeniryhmään kuuluu vetäjä ja noin 9 vakituista treenaajaa. 

Lisäksi HSKH ry:n jäsenillä on treenikaudella mahdollista harrastaa lajia ilmoittautumalla ns. tuuraajalistalle, jolloin vakituisten treenaajien paikalle voidaan poissaoloja paikkaamaan ottaa joko HSKH -jäseniä tai lajista kiinnostuneita yhdistyksen ulkopuolisia harrastajia. Etusija on aina yhdistyksen jäsenillä.


Ajankohtaista VEPE