Agility

Agility on vauhdikas koiraurheilumuoto, jossa ohjaajan tarkoituksena on saada koira suorittamaan esterata virheettömästi ihanneajassa. Koiraan ja esteisiin ei saa koskea. 

 Agility kehittää koiran fysiikkaa, sekä ennen kaikkea ohjaajan ja koiran suhdetta. Agility sopii harrastuksena kaikenkokoisille ja rotuisille koirille. Agility ei ole hauskaa vain koirille ja ohjaajille, vaan se tarjoaa vauhtia ja jännitystä myös katsojille. 


Yhteystiedot

Agilityjaoksen puheenjohtaja

Satu Tuomela
agipj@hskh.net
(ei kurssi- ja treenipaikkatiedusteluja)

Agilityn koulutukset

agi-info@hskh.net
Agilityn ohjattuihin ryhmäpaikkoihin liittyvät tiedustelut

Koulutukset

HSKH järjestää viikoittaisia agilitykoulutuksia ympäri vuoden kaiken tasoisille koirakoille aloittelijoista arvokisoihin tähtääviin aktiivikisaajiin. 
Agilityharjoitukset järjestetään ulkokaudella toukokuusta syyskuuhun Ojangon koiraurheilukeskuksen kivituhkapohjaisilla agilitykentillä. Talvikauden harjoitukset järjestetään Ojanko Areenalla.
Alkeiskurssit
HSKH:ssa pyritään joka kevät ja syksy aloittamaan vähintään yksi aloittelijoille sopiva kurssi. Alkeiskurssit on tarkoitettu seuran jäsenille ja niihin haetaan jäsenien kurssihaussa

Kurssihaut järjestetään kahdesti vuodessa. Kesäkauden haut ovat helmi-maaliskuussa ja talvikauden haut järjestetään loppukesästä.


Kilpailut

HSKH järjestää vuodessa noin kuudet agilitykisat, jolloin kisaviikonlopun aikana Ojanko Areenalle kerääntyy kisaamaan koiria kaikista luokista niin hyppy- kuin agilityradoille. Tulevat kilpailut löydät Agilitykilpailut -sivulta.

HSKH:n jäsenet kisaavat omissa kisoissa muiden yhdistyksien osallistujia edullisemmin. Kilpailuissa on myös paljon HSKH:n jäseniä vapaaehtoistöissä kerryttämässä talkootunteja. 

Ajankohtaista Agility

WAO-karsinnoissa kolmella puhtaalla ratasuorituksella WAO-karsinnoissa Tampereella 10.2.2024 HSKH:n Minna Jokinen ja shetlanninlammaskoira Jade (PELTSUN JEDI'S BLUE OCEAN) lunastivat yhteispisteissä 3. sijan ja paikan 300-luokan Suomen WAO-joukkueeseen. HSKH onnittelee upeasta menestyksestä! <3

Maajoukkuekarsinnat osa 1 juostiin Ojangossa 24.-25.2.2024. Medien voitto tuli HSKH:n Olli Fredriksonille ja shetlanninlammaskoira Cromille (KUUNHOHTEEN POUTAPILVI). Olli ja Cromi lunastivat yhteispisteillään myös samalla paikan Suomen European Open -joukkueeseen. Olli ja Cromi olivat myös halli-SM-4:a! HSKH onnittelee upeasta menestyksestä! <3