Koiratanssi

Koiratanssi on yksi näyttävimmistä harrastuslajeista. Parhaimmillaan ohjaaja ja koira liikkuvan sulavasti yhteen musiikin tahdissa. Esitykset voidaan rakentaa ohjaajan sekä koiran rakenteen, iän ja persoonallisuuden mukaan joko vauhdikkaiksi, hauskoiksi tai vaikkapa unenomaisen rauhalliseksi.

Koiratanssissa kilpaillaan kahdessa eri alalajissa, freestylessä (FS) ja heelwork to musicissa (HTM), jotka poikkeavat hieman toisistaan: HTM sisältää yhteensä kymmenen eri seuraamispositiota, joissa koira seuraa vähintään 75 % kisaohjelmasta ohjaajaansa musiikin tahtiin lajin nimen mukaisesti. Koira ei saa poistua yli kahden metrin päähän ohjaajasta. Freestylessä vain taivas (ja turvallisuus) on rajana erilaisten temppujen sovittamisessa musiikkiin.

Koiratanssi on niin hauska harrastus, että sitä kannattaa treenata ihan vain yhdessä tekemisen ilosta. Laita jokin musiikki soimaan ja lähde seurauttamaan koiraa musiikin tahdissa. Voitte pyöriä tai tehdä temppuja musiikin soidessa taustalla. Hauskaa, eikö vain? 


Yhteystiedot:

TOKO, rally-toko, koiratanssi ja nosework asioita seurassa hoitaa TRK -jaos.

Jaoksen vetäjä
Heini Mölsä

trkpj@hskh.net

(Ei kurssipaikkatiedusteluja)

Jaoksen sihteeri
Sari Johanna Laurikkala
(Ei kurssipaikkatiedusteluja)

koiratanssin koulutusasiat

koiratanssin koulutuksiin liittyvät tiedustelut
*katso sivulta ohjeet yhteydenottoon   

Koulutukset

Tällä hetkellä ei ole säännöllisiä koiratanssi -koulutuksia.

*Koiratanssin ohjattuihin ryhmäpaikkoihin liittyvät tiedustelut

Kerro yhteydenotossasi:
Oma nimi ja koiran nimi*
Yhteystiedot (sähköposti ja puhelinnumero)
Koiran ikä ja rotu
Koiran ja ohjaajan taso (heikkoudet/vahvuudet)
Missä ja kuinka kauan olette harjoitelleet aikaisemmin
Mahdolliset "muut harrastukset"  

Kilpailut

Koiratanssikilpailuissa testataan koulutuksen tasoa eli musiikin tulkintaa, koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä ja koiralle opetettujen liikkeiden hallintaa. Suorituksen pituus kasvaa luokasta toiseen siirryttäessä. Koreografian voi suunnitella vapaasti. Tapahtuma on myös tilaisuus tavata, tutustua ja keskustella muiden harrastajien kanssa. Järjestämisen mahdollistaa jäsenten aktiivinen osallistuminen talkootyövoimana. Tapahtumia järjestetään hallissa.