Toko

Tottelevaisuuskoulutuksen (toko) tavoitteena on opettaa koiralle asiallista ja hallittua käyttäytymistä sekä ohjaajalle koiran käsittelytaitoja. Tottelevaisuuskokeissa (eli toko-kokeissa) testataan koulutuksen tasoa eli koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä ja koiralle opetettujen liikkeiden hallintaa, saadaan tietoa koirien oppimiskyvystä sekä tarjotaan koirakolle harrastusmahdollisuus. Tottelevaisuutta voi harrastaa ilman kilpailullisia tavoitteita, sillä perustottelevaisuus kuuluu jokaiselle koiralle ja se luo myös pohjan muiden lajien harrastamiselle.

Yhteystiedot

TOKO, rally-toko, koiratanssi ja nosework asioita seurassa hoitaa TRK -jaos.

Jaoksen vetäjä
Heini Mölsä

trkpj@hskh.net 

(Ei kurssipaikkatiedusteluja) 

Jaoksen sihteeri
Sari Johanna Laurikkala
(Ei kurssipaikkatiedusteluja)

Tokon koulutusasiat

Tokon koulutuksiin liittyvät tiedustelut
*katso sivulta ohjeet yhteydenottoon

Koulutukset

Tokokoulutuksia on ympäri vuoden kaikentasoisille koirakoille aloittelijoista arvokisoissa kilpaileville. Koulutukset on tarkoitettu vain HSKH:n jäsenille. Ohjattuihin ryhmäpaikkoihin haetaan keväisin ja syksyihin sekä joissain tapauksissa talvisin. Ajoittain järjestetään yksittäisiä koulutustapahtumia,

Koulutukset järjestetään ulkokaudella toukokuusta syyskuuhun Ojangon koiraurheilukeskuksen kivituhkapohjaisilla ulkokentillä. Talvikauden koulutukset on sisähallissa. Kaikissa koulutuksissa voi viereisellä kentällä olla agilitya. 

*Tokon ohjattuihin ryhmäpaikkoihin liittyvät tiedustelut

Kerro yhteydenotossasi:
Oma nimi ja koiran nimi*
Yhteystiedot (sähköposti ja puhelinnumero)
Koiran ikä ja rotu
Koiran ja ohjaajan taso (heikkoudet/vahvuudet)
Missä ja kuinka kauan olette harjoitelleet aikaisemmin
Mahdolliset "muut harrastukset"  

Kokeet

Tottelevaisuuskokeissa (eli toko-kokeissa) testataan koulutuksen tasoa eli koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä ja koiralle opetettujen liikkeiden hallintaa. Suorituksen pituus ja liikkeiden vaativuus kasvaa luokasta toiseen siirryttäessä. Tapahtuma on myös tilaisuus tavata, tutustua ja keskustella muiden harrastajien kanssa. Järjestämisen mahdollistaa jäsenten aktiivinen osallistuminen talkootyövoimana. Tapahtumia järjestetään talvikaudella lämpimässä hallissa ja kesällä ulkokentillä.


Ajankohtaista Toko