Flyball

Flyball on Yhdysvalloissa 1970-luvun alussa kehitetty koirien näytös- ja kilpailulaji. Laji sopii kaiken rotuisille ja kokoisille koirille. Flyballissa kaksi joukkuetta kilpailee toisiaan vastaan ja nopeimman hyväksytyn suorituksen tehnyt joukkue pääsee jatkoon. Joukkue koostuu neljästä koiran ja ihmisen muodostamasta kilpailuparista. Yhdessä joukkueessa voi olla kaiken kokoisia koiria. Joukkueeseen voi kuulua myös kaksi varakoirakkoa. Jokaisessa joukkueessa on myös pallokoneen lataaja, jonka tehtävä on ladata pallo koneeseen koiria varten.

Harrastuksena Flyball on loistavaa aktivointia ja monet koirat hullaantuvat lajiin sydänjuuriaan myöten! Flyball myös kehittää koiran itsenäistä työskentelyä.

Yhteystiedot

HSKH:n flyball-jaos
Henna Lundenius

HSKH:n Flyball-joukkue 
Flying Finns Flyball Team

Flying Finns Flyball Team on HSKH:n oma flyball-joukkue, joka on osallistunut kolme kertaa flyballin Euroopan mestaruuskilpailuihin. Ensimmäisen kerran vuonna 2018 Puolan Sopotissa, tehden samalla historiaa olemalla ensimmäinen suomalainen kilpailuihin osallistuva joukkue. Ja toistamiseen vuonna 2019 Saksan Hungenissa. Molemmilla kerroilla joukkue suoriutui haasteesta yli odotusten ja voitti oman divisioonansa. Kolmas kerta oli vuonna 2022 Tsekeissä ja sillä kerralla kotiin tuotiin hopeaa.

Löydät joukkueemme myös Facebookista ja Instagramista


Koulutukset

Harjoittelemme talvikaudella torstaisin klo 19-21 Ojanko Areenalla.

Alkeiskursseja järjestämme mahdollisuuksien mukaan keväisin ja syksyisin ja niistä tiedotetaan aina erikseen. 

Lisäksi järjestämme muutaman tunnin mittaisia tutustumiskursseja, joissa saat käsityksen siitä, mitä flyball pitää sisällään.

Ajankohtaista Flyball