Haku HSKH ry:n VEPE- ryhmiin kesälle 2024

18.02.2024

Hakuaika on 19. helmikuuta - 11. maaliskuuta.

Tavoitteena treenata VEPEä kolmena päivänä viikossa: Vedettyjä treenejä maanantai-, keskiviikko-, ja sunnuntai-iltana. Jos innokkaita löytyy, perustetaan omatoimiryhmä tiistaille tai torstaille.

Ryhmäpaikkoja on valitettavasti rajoitetusti. Valintaan vaikuttavat HSKH:n talkoovelvoitteet, aktiivisuus HSKH:n VEPE-toiminnassa sekä muu aktiivisuus HSKH:ssa (HSKH:n toimintaperiaatteet).

Treenipaikka edellyttää HSKH ry-jäsenyyttä. Voit hakea treenipaikkaa, mikäli olet hakenut/hakemassa HSKH -jäsenyyttä. Myös vakituista tuurauspaikkaa haetaan tällä lomakkeella.

Lajin harrastaminen on mahdollista miltei minkä rotuisen koiran kanssa tahansa. Muutama seikka kuitenkin pitää ottaa huomioon:

– Koiran tulee fyysisiltä ominaisuuksiltaan olla sellainen, että se pystyy hinaamaan veneen/hukkuvan rantaan myös tuulisessa säässä.
– Uihan koira mielellään? Vesi pitää olla koiralle mieluinen elementti.
– Onhan koira sosiaalinen? Arka, epäluuloinen tai ihmisiä kohtaan aggressiivinen koira ei sovi vesipelastukseen.
– Onko koira ohjaajan hallinnassa? Koiran perustottelevaisuuden tulee olla kunnossa.
– Onnistuuko ohjaajalta painavien treenivarusteiden kantaminen, soutaminen sekä mahdollisesti toimiminen hukkuvan roolissa? Vesipelastusliikkeiden suorittaminen ei onnistu koirakolta yksin, vaan jokainen liike edellyttää avustajia ja apukäsiä.
– Oma sitoutuminen tavoitteelliseen, säännölliseen treenaamiseen viikoittain on tärkeää. Ennen treenejä rakennetaan treenirata yhdessä ja treenien jälkeen se puretaan yhdessä. Treenit alkavat yleensä klo 18 ja päättyvät n. klo 21.30. Sunnuntain treenit ovat alkaneet n. klo 17.

HSKH:n treenirannat sijaitsevat Sipoossa, Eriksnäsissä ja Hyvinkäällä (Uudenkyläntie). Kumpaankaan treenirantaan ei ole julkista liikennettä, vaan sinne pääsy edellyttää käytännössä oman auton käyttöä. Otathan myös tämän huomioon hakiessasi ryhmäpaikkaa.

Treenimaksu treeniryhmissä kaudella 2024 on 50€/treenipaikka.

Lue lisää HSKH:n toimintaperiaatteista täältä: LINKKI

Linkki hakukaavakkeeseen : LINKKI

Ilmoitamme VEPE -ryhmien valinnoista maaliskuun aikana.