Tutustu myös HSKH:n toimintaperiaatteisiin, jossa on tietoa mm. talkoovelvoitteesta.

HSKH:n säännöt agilityryhmissä treenaajille

 1. Ryhmässä treenaaminen edellyttää minulta osallistumista HSKH:n toimintaan suorittamalla talkoovelvoite 20 tuntia/15kk rullaavassa jaksossa (velvoitteen voi suorittaa missä tahansa HSKH:n kisoissa/talkoissa/tapahtumissa/oheistöissä, joista kirjataan talkootunteja). Ryhmässä treenaavalla pitää olla myös voimassa oleva agilitylisenssi (A, B tai C)
 2. Edustan virallisissa agilitykilpailuissa HSKH:ta.
 3. Koulutusohjaajallani on oikeus poistaa treeniryhmästä muille vaarallinen koirakko (esim. jos koira käy toisen koiran tai ihmisen kimppuun).
 4. Ilmoitan koulutusohjaajalleni mahdollisista poissaoloista etukäteen. Jos jään harjoituksista pois toistuvasti (esim. 2-3 kertaa) ilmoittamatta, menetän treenipaikkani.
 5. HSKH:n treeniryhmissä koulutetaan aktiivisesti harjoituksissa käyviä koirakoita. Treeniryhmien koko vaihtelee; ryhmien tarkemmat tiedot ilmoitetaan etukäteen jo hakuvaiheessa.
 6. Aktiivisesti kuluvalla kaudella kouluttavilla koulutusohjaajilla on oikeus kisata HSKH:n kisoissa maksutta, kuitenkin niin että he osallistuvat myös kisajärjestelyihin (kisapaikalla tai ennakkojärjestelyissä).
 7. Muistan että agility on hauskaa!
 8. Huolehdin koirani riittävästä lämmittelystä ja jäähdyttelystä.
 9. Harjoittelen vain terveen koiran kanssa.
 10. Juoksuiset nartut saavat treenata omalla vuorollaan juoksuhousut jalassa. Juoksuiset nartut saavat olla kenttäalueella vain oman vuoronsa aikana mutta eivät saa oleskella odottamassa.
 11. Annan muille harjoittelurauhan ja pidän koirani hihnassa väliajoilla. Huolehdin, että koirani on kunnolla hallinnassani.
 12. Huolehdin omalta osaltani Ojangon alueen siisteydestä mm. korjaamalla koirani jätökset roskiin/ojaan.
 13. Noudatan koulutusohjaajani neuvoja ja autan häntä radanrakentamisessa.
 14. Käsittelen esteitä huolellisesti. Ilmoitan koulutusohjaajalleni, jos este hajoaa tai havaitsen rikkoutuneita esteitä.
 15. lmoittautumiset HSKH:n järjestämiin tilaisuuksiin, koulutuksiin ja hallitreeneihin ovat sitovia.