Tervetuloa Hakunilan Seudun Koiraharrastajien TOKO-kurssille!

Tuo ensimmäiselle tunnille rokotustodistus mukaan. Kaikkien Ojangon alueella harjoittelevien koirien tulee olla rokotettu Suomen Kennelliiton sääntöjen mukaan. Kursseilla on korvauskäytäntö, joten voit myydä paikkasi toiselle HSKH:n jäsenelle, jonka osaamistaso sopii ryhmään. Varmista asia (ilmoita) kouluttajalle.

Ulkoiluta ja päästä koirasi tarpeilleen ennen tuntia, jotta koira saa verrytellä lihaksiaan, ja purkaa ylimääräistä energiaansa. Pidä alueen ympäristö siistinä.

Ota mukaan kursseille koira, jolla on normaali tai puolikuristava panta, normaali hihna, ei flexiä. Lisäksi paljon pieniksi pilkottuja herkullisia nameja, leluja joista koirasi pitää, sekä vesikuppi ja vettä. Vettä saa myös hallin vessoista, jotka löytyvät hallin kahviopäädystä.

Ota mukaan myös TOKO -tarvikkeita, kuten nouto-, tunnistusnoutokapulat, kartiot tms. mikäli sinulla niitä on. Kurssin tasosta riippuen näitä käytetään harjoituksissa, ja eri omistajien välineet tuovat harjoituksiin vaihtelua. Ota mukaan myös muut käyttämäsi koulutusvälineet, kuten naksutin, kosketusalusta, koroke ym. Ota mukaan koirallesi odotuspaikka häkki tai matto, jossa olet opettanut koirasi odottamaan rauhallisesti kentän laidalla omaa vuoroaan. Odottavien koirien tulee olla hiljaa (koirat eivät saa haukkua kentän laidalla). Koira, joka haukkuu kentän laidalla on vietävä autoon odottamaan vuoroaan.

Sairaan koiran kanssa ei saa tulla treeneihin. Huomioi myös karenssiajat mm. kennelyskän jälkeen. Koulutuksiin saa tulla nartun kanssa jolla on juoksuaika, mutta kysy ohjeet etukäteen ryhmän kouluttajalta. Oletuksena juoksunarttu suorittaa liikkeet viimeisenä. Hallin sääntöjen mukaan juoksunarttu saa olla hallissa vain oman treeninsä ajan, ja sillä tulee olla suoja koko ajan.

Ole ajoissa paikalla, vähintään 5 min ennen vuoron alkua. Ilmoita kouluttajalle jos et pääse treeneihin. Saadaksesi koiran ajatukset paremmin sinuun ja kanssasi tekemiseen, älä anna koirasi leikkiä muiden koirien kanssa ennen tuntia. Mahdollisten konfliktien välttämiseksi älä päästä koiraasi tervehtimään muita koiria, mutta tervehdi toki itse muita kurssilaisia ja kouluttajaa.

Keskity omaan koiraasi koko tunnin ajan, erityisesti palkatessasi koiraa. Anna sille myös riittävästi taukoja. Opeta koirallesi sopiva käyttäytyminen, kun saat kouluttajalta ohjeita. Kouluttajat eivät pahastu, jos et katso silmiin kun saat ohjeita - katso mieluummin koiraasi. Pidä koirasi kytkettynä hihnaan tai liinaan, jos se ei ole hallinnassa vapaana ollessaan. Koirat eivät saa seurustella treeneissä keskenään, joten muista pitää sopiva välimatka toisiin koiriin. Näin kaikki voivat keskittyä omiin treeneihinsä. Voit pitää taukoja, tai käyttää koirasi pienellä pissalenkillä kesken treenien, jos se on koiralle tarpeellista. Tästä on hyvä mainita kouluttajalle. Kunnioita toiminnallasi muita treenaajia. Vuoro päättyy ilmoitettuna ajanhetkenä.

Kurssipaikan saaminen edellyttää aktiivista toimimista seuran talkoissa, kokeissa ja muissa tehtävissä. Hoidathan talkoovelvoitteesi - kaikkiin tehtäviin saa opastuksen. Samalla tutustut muihin jäseniin ja seuran toimintaan.

Yhdistyksen TOKO -kouluttajien kiinnostus ja halu kouluttamiseen mahdollistaa kurssien järjestämisen. Heille kouluttaminen on iloinen harrastus, joten vaalithan omalla toiminnallasi hyvää ilmapiiriä kursseilla ja muissa tapahtumissa.

Linkki tottelevaisuuskokeiden sääntöihin

https://www.virkku.net/files/TOKO/TOKO-saannot_ja_koeohjeet_01012017-17042017.pdf 

 

HSKH ry

TOKO Koulutustyöryhmä

Versio 2, 12.5.2019, Laatinut Nina Hanikka