Näyttelyjaoksen yhteyshenkilöt

Näyttelykoulutukset

Koiranäyttelyiden perimmäinen tarkoitus on palvella koirien jalostus- ja kasvatustyötä. Ne ovat myös tilaisuuksia, joissa samanhenkiset koiraharrastajat tapaavat toisiaan. Koiranäyttelyt ovat erinomaisia paikkoja uusille ja vanhoille koiraharrastajille, tai vasta koiran hankintaa suunnitteleville, nähdä erilaisia koirarotuja.

On tärkeää, että mahdollisimman monet koirat, myös ne ihan vaan lemmiksi ostetut, kävisivät näyttelyissä edes kerran tai kaksi. Näin koirien kasvattajat saavat mahdollisimman totuudenmukaisen kuvan rodun tilasta. Jos ainoastaan rodun huippuyksilöt viedään näyttelyyn, ei saada todellista kuvaa rodusta ja rodun ulkonäköön saattaa tulla muutoksia huomaamatta.

Jokaisesta koirarodusta on tehty FCI:n (Federation Cynologique Internationale) rotumääritelmä. Rotumääritelmän tarkoituksena on ylläpitää tietyn rotuisten koirien pysymistä samankaltaisina, jotta ne tunnistetaan tietyksi roduksi. Koiranäyttelyissä koiria verrataan rotumääritelmään. Jos koira on mahdollisimman lähellä rotu-määritelmän mukaista koiraa, se pärjää yleensä hyvin näyttelyissä. Vaikka koira olisi kuinka upea ulkomuodoltaan, mutta sen esiintyminen on huonoa, tai se pelkää tuomaria, se voi menettää hyvän palkintosijan sen vuoksi. Siksi näyttelyissä toimimista kannattaa harjoitella ennen viralliseen näyttelyyn menoa. Koiranäyttelyihin voi harjoitella ohjatuissa harjoituksissa ja epävirallisissa näyttelyissä Match-showssa.

Tapahtumakalenterit:

 

Hyödyllisiä linkkejä: