Koulutukset

Yhteystiedot

Ajankohtaista

 

Flyball on Yhdysvalloissa 1970-luvun alussa kehitetty koirien näytös- ja kilpailulaji. Laji sopii kaiken rotuisille ja kokoisille koirille. Flyballissa kaksi joukkuetta kilpailee toisiaan vastaan ja nopeimman hyväksytyn suorituksen tehnyt joukkue pääsee jatkoon. Joukkue koostuu neljästä koiran ja ihmisen muodostamasta kilpailuparista. Yhdessä joukkueessa voi olla kaiken kokoisia koiria. Joukkueeseen voi kuulua myös kaksi varakoirakkoa. Jokaisessa joukkueessa on myös pallokoneen lataaja, jonka tehtävä on ladata pallo koneeseen koiria varten.

Harrastuksena Flyball on loistavaa aktivointia ja monet koirat hullaantuvat lajiin sydänjuuriaan myöten! Flyball myös kehittää koiran itsenäistä työskentelyä.

Kilpailun kulku

Koira lähtee ohjaajansa luota lähtölinjalta. Koira hyppää neljän esteen yli, minkä jälkeen se painaa tassuillaan flyball-laatikkoa. Tassun painallus laukaisee pallon ulos laatikosta. Koira ottaa pallon suuhunsa ja palaa hyppyjen kautta ohjaajansa luokse. Kun koira on ylittänyt viimeisen esteen, saa joukkueen seuraava koira luvan lähteä.

Kilpailussa on rinnakkain kaksi rataa. Ratojen etäisyys toisistaan on vähintään 3 metriä ja enintään 6 metriä. Lähtö- ja maalilinjan etäisyys ensimmäisestä esteestä on 1,8 metriä. Esteiden välit ovat 3 metriä ja viimeisen esteen etäisyys flyball-laatikosta on 4,5 metriä eli koko radan pituudeksi tulee 15,3 metriä. Hyppyesteiden korkeus on 15–32,5 cm, riippuen joukkueen matalimman koiran säkäkorkeudesta.

HSKH:n Flyball-joukkue Flying Finns Flyball Team            

Flying Finns Flyball Team on HSKH:n oma flyball-joukkue, joka on osallistunut kaksi kertaa flyballin Euroopan mestaruuskilpailuihin. Ensimmäisen kerran vuonna 2018 Puolan Sopotissa, tehden samalla historiaa olemalla ensimmäinen suomalainen kilpailuihin osallistuva joukkue. Ja toistamiseen vuonna 2019 Saksan Hungenissa. Molemmilla kerroilla joukkue suoriutui haasteesta yli odotusten ja voitti oman divisioonansa.

Tällä hetkellä joukkue valmistautuu vuoden 2022 Euroopan mestaruuskilpailuihin, jotka pidetään Tsekeissä Plasyssa. Koronatilanteen vuoksi vuoden 2020 ja 2021 kisat jouduttiin valitettavasti perumaan.

Tarkemmin joukkueen tekemistä voi seurata heidän facebook-sivuillaan tai Instagramissa @flyingfinns_flyballteam.